Дослідження спектрів відбиття посівів озимої пшениці молочно-воскової стиглості в зоні червоного краю як потенційних індикаторів дистанційної диференціації гетерогенності рослинного покриву - Жолобак, Г.М.; Шпортюк, З.М.; Сибірцева, О.М.; Дугін, С.С. (Доповіді НАН України, 2012)
Висвiтлено результати спектрометрування приладом ASD FieldSpec®3 FR дрiбнодiлянкових посiвiв демонстрацiйного полiгону елiтного насiннєвого господарства “Золотий колос” у Миколаївськiй областi, на пiдставi яких обчислено вегетацiйнi iндекси червоного краю (REP, TCI, NDVI₇₀₅) для двох рiзновидiв (лютесценс та еритроспермум) озимої пшеницi м’якої (Triticum aestivum L.) та рiзновиду гордеїформе озимої пшеницi твердої (Triticum durum De s f.). Найнижчi значення iндексiв виявлено в озимої пшеницi м’якої з безостим колосом рiзновиду лютесценс, а найвищi — в озимої пшеницi твердої рiзновиду гордеїформе.