Про керованість крайовими умовами Діріхле для неоднорідної струни на півосі - Халіна, К.С. (Доповіді НАН України, 2012)
Розглянуто рiвняння коливання неоднорiдної струни на пiвосi з потенцiалом, що не дорiвнює сталiй, та з керуванням класу L^∞ на лiвому кiнцi. Задачу керованостi розглянуто в просторах Соболєва. Одержано достатнi умови 0- та ε-керованостi за вiльний час T > 0. Керування знайдено в явному виглядi.