Аналітична обробка показників діяльності суб’єктів господарювання - Кривонос, Ю.Г.; Хорозов, О.А. (Компьютерная математика, 2012)
Запропоновано технологію формування інформаційного ресурсу показників фінансової звітності господарюючих суб’єктів, використовуючи мову ділової звітності XBRL українського бухгалтерського обліку для експорту даних до інформаційно-аналітичної системи. Використовуючи методологію відображення XBRL документа на реляційну структуру бази даних, спроектована аналітична система показників діяльності суб’єктів господарювання. В роботі використовується методологія розрахунку ключових індикаторів ефективності, щодо порівняльного аналізу підприємств за галузевим принципом, видами діяльності, територіями, періодами звітності.