Математична модель українського ключа-автентифікатора - Корольов, В.Ю.; Поліновський, В.В.; Ходзінський, О.М. (Компьютерная математика, 2013)
Представлено вітчизняний ключ для автентифікації користувачів, – опис, аналіз та пропозиції використання засобу автентифікації користувачів інформаційних систем на базі українського ключаавтентифікатора (УАК). Створено математичну реляційну модель системи автентифікації користувачів інформаційних систем на базі УАК. Побудовано комбінаторну модель ключа та зчитувача. Представлено загальну методику розрахунку кількості комбінацій і довжин коду. Показано, що система УАК-зчитувач дозволяє отримати довжину коду, яка відповідає криптографічним стандартам.