Хімічна модифікація карбоксилвмісного олігомеру з перефірними групами дигліциділовим ефіром дифенілолпропану - Братичак, М.М.; Башта, Б.Б.; Астахова, О.Т.; Дончак, В.А. (Доповіді НАН України, 2012)
Вивчено можливiсть отримання на основi карбоксилвмiсного олiгомерного перефiру та диглiцидiлового ефiру дифенiлолпропану реакцiйноздатного олiгомеру, який мiстить у своїй структурi карбоксильнi, перефiрнi, епоксиднi та гiдроксильнi групи. Встановлено вплив природи та кiлькостi каталiзатора, спiввiдношення вихiдних речовин i температури на швидкiсть перебiгу реакцiї мiж карбоксилвмiсним олiгомерним перефiром та диглiцидiловим ефiром дифенiлолпропану. Синтезовано та схарактеризовано реакцiйноздатний олiгомер та показано можливiсть його використання як активної домiшки до епоксиолiгоефiрних сумiшей.