Формування бази даних електронних медичних записів - Хорозов, О.А. (Компьютерная математика, 2014)
Запропоновано застосування інформаційної моделі (Health Level L7 Reference Information Model – HL7 RIM) для формування електронних медичних записів (ЕМЗ) у відповідності до архітектури клінічних документів (Clinical Document Architecture – CDA). Надані пропозиції щодо реалізації бази даних (БД) із стандартним інтерфейсом для типів даних HL7 CDA XML, що забезпечує семантичну сумісність гетерогенних медичних інформаційних систем (МІС) у термінах інформаційного обміну ЕМЗ.