Композиційно-номітативні логіки часткових та неоднозначних предикатів - Шкільняк, С.С. (Компьютерная математика, 2014)
Досліджено чисті першопорядкові логіки часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових неоднозначних предикатів. Розглянуто низку розширень цих логік за допомогою узагальнених реномінацій та спеціальних предикатів-індикаторів наявності значення для змінних. Описано мови та семантичні моделі таких логік, досліджено їх семантичні властивості, для різних класів цих логік запропоновано числення секвенційного типу.