Проблеми солоного вугілля України - Круть, О.А.; Дунаєвська, Н.І. (Вісник НАН України, 2015)
На основі оцінки сучасних технологічних процесів гірничозбагачувального виробництва розглянуто шляхи розв’язання проблеми промислового використання солоного вугілля в теплоенергетиці України. На сьогодні впровадження запропонованого підходу є найбільш економічно доцільним порівняно з іншими технологіями з підготовки, перетворення і отримання кондиційного палива з такого вугілля.