Пайка сегнетоэлектрической керамики в атмосфере чистого кислорода - Найдич, Ю.В.; Сидоренко, Т.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вперше проведенi експерименти iз змочування сегнетоелектричного матерiалу на базi BaTiO3 в атмосферi чистого кисню. Розроблена технологiя паяння BaTiO3-керамiки у повiтряному середовищi та в атмосферi чистого кисню, а також спосiб нанесення покриттiв з високою адгезiєю з використанням металiчних розплавiв, якi мiстять елементи з високою спорiдненiстю до електрона. Розробленi технологiї дозволяють значно пiдвищити адгезiйну мiцнiсть покриттiв та паяних з’єднань, а також розширюють i вiдкривають новi можливостi створення рiзних приладiв та пристроїв.