Адаптація до голосу нового диктора на прикладі спонтанного мовлення з корпусу АКУЕМ - Юхименко, О.А.; Пилипенко, В.В.; Селюх, Р.А. (Искусственный интеллект, 2013)
Стаття присвячена питанням адаптації до голосу нового диктора попередньо створених систем пофонемного розпізнавання мовлення. Представлені результати трьох експериментів, проведених з використанням даних мовленнєвого корпусу АКУЕМ. Надається порівняльний аналіз з результатами попередніх досліджень з адаптації.