Програмні засоби моделювання процесів емісії парникових газів у житловому секторі: просторовий аналіз для Житомирської області - Любінський, Б.Б.; Бунь, Р.А. (Искусственный интеллект, 2013)
У статті показано специфіку просторової інвентаризації парникових газів з використанням математичних моделей емісійних процесів. Обґрунтовано доцільність створення спеціалізованого програмного забезпечення для побудови просторових кадастрів емісії парникових газів. Наведено математичну модель для процесів емісії, пов’язаних із використанням різноманітних видів палива у житловому секторі, та проілюстровано її застосування на прикладі Житомирської області.