Гранаты из терригенных отложений Крыма - Байраков, В.В.; Мацюк, С.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
У теригенних вiдкладах Криму найчастiше зустрiчаються гранат-гросуляр-пiроп-альмандинового та пiроп-альмандинового складiв. Уперше для даної територiї встановлено гранати пiроп-гросуляр-спесартинового, альмандин-спесартинового та пiроп-спесартин-альмандинового складiв. Гранати надходили в осадки внаслiдок руйнування гальок гранатовмiсних порiд, що мiстяться в юрських конгломератах.