До питання про цифрові моделі ґрунтів - Крячок, О.С.; Білянкіна, Т.І. (Искусственный интеллект, 2014)
Проаналізовано існуючі методи і засоби проектування ґрунтів на промисловому будівельному майданчику. Удосконалено метод побудови цифрових моделей ґрунтів шляхом використання кількох типів інтерполяції для покращення точності розрахунків. Розроблено компоненти комп’ютерної системи для побудови цифрових моделей ґрунтів.