Ейнштейнівська в’язкість розведеної суспензії мікрочастинок у крові - Таран, Є.Ю.; Каліон, В.А.; Мельник, О.О. (Доповіді НАН України, 2012)
Отримано аналiтичний вираз та числовi значення для ефективної зсувної в’язкостi розведеної суспензiї сферичних мiкрочастинок у кровi в рамках структурного реологiчного методу Ейнштейна. Як реологiчна модель кровi у роботi використовується мiкроконтинуальна полярна рiдина Ковiна. Врахування полярних властивостей кровi як несучої рiдини суспензiї веде до збiльшення ефективної в’язкостi суспензiї порiвняно iз такою ж суспензiєю з ньютонiвською несучою рiдиною.