Похiднi малеiмiду i дигiдропiролу як потенцiйнi антипролiферативнi та апоптозiндукуючi сполуки - Харчук, I.В.; Андрухов, О.; Островська, Г.В.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2012)
Встановлено здатнiсть нових АТФ-конкурентних iнгiбiторiв тирозинкiназ похiдного малеiмiду МI-1 та похiдного дигiдропiролу Д-1 пригнiчувати життєздатнiсть та пролiферативну активнiсть клiтин остеосаркоми лiнiї MG-63 на 80% завдяки зупинцi клiтинного циклу перед реплiкацiєю ДНК. Активацiя апоптозу є одним з можливих механiзмiв протипухлинної активностi нових сполук.