Електричні властивості іонпровідних епоксинеорганічних полімерів - Мамуня, Є.П.; Матковська, О.К.; Шандрук, М.І.; Лебедєв, Є.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Вперше отримано епоксинеорганiчнi полiмернi системи з високим рiвнем iонної провiдностi. Показано, що величина електропровiдностi залежить вiд структурної органiзацiї епоксидної системи i може регулюватися в широких межах шляхом гiдратацiї гетерополiкислоти, яка є твердником епоксидної смоли i джерелом протонiв, що забезпечують перенос заряду в полiмернiй матрицi.