Один з механізмів впливу рослинного адаптогену лимоннику китайського на фізичну працездатність спортсменів - Гуніна, Л.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Проаналiзовано результати впливу екстракту насiння лимоннику китайського на прооксидантно-антиоксидантну рiвновагу в клiтинних мембранах (на прикладi мембран еритроцитiв) i динамiку показникiв фiзичної працездатностi спортсменiв. Встановленi кореляцiйнi зв’язки мiж полiпшенням показникiв фiзичної працездатностi та нормалiзацiєю параметрiв перекисного окиснення лiпiдiв i антиоксидантного захисту в клiтинних мембранах. Автори вважають, що отриманi результати розкривають новi механiзми адаптацiйної дiї лимоннику китайського.