Метод діагностики типів руйнування матеріалів із застосуванням до їх сигналів акустичної емісії вейвлет-перетворення - Скальський, В.Р.; Станкевич, О.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Запропоновано ефективний метод iдентифiкування типiв руйнування конструкцiйних матерiалiв у режимi реального часу. В його основу покладено новий критерiй, побудований на аналiзi амплiтудно-частотних параметрiв сигналiв акустичної емiсiї, яка супроводжує руйнування. Показано, що застосування неперервного або дискретного вейвлет-перетворення сигналiв дозволяє визначати типи руйнування на будь-якiй стадiї його розвитку пiд квазiстатичним навантаженням.