Проблеми розвитку аграрного сектора (друга половина 1940-х — перша половина 1960-х рр.) - Плющ, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті зроблено спробу з’ясувати проблеми українського села у повоєнні роки: намагання тоталітарної системи вирішити кризові явища в аграрному секторі за рахунок трудящих; пагубні наслідки реформаторської політики М.Хрущова, невдалі експерименти у сільському господарстві.