Аналіз відображення глибинної будови східної (в межах України) частини Азово-Чорноморського регіону в новітніх геоструктурах - Верховцев, В.Г.; Седлерова, О.В.; Волкова, О.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Наведено результати структурно-геоморфологiчного i аерокосмiчного аналiзiв. Представленi лiнеаменти, їх зони, кiльцевi структури в межах Азовського моря, Керченського пiвострова i Прикерченського шельфу, якi активно впливають на формування сучасного рельєфу, є дiлянками лiнiйної концентрацiї новiтнiх i сучасних напружень, що вiдбивають латеральнi неоднорiдностi лiтосфери, контролюють структурний план i є каркасом регiональних геологiчних процесiв i явищ. Визначено закономiрностi просторового розмiщення родовищ нафти i газу та кореляцiю їх положення з основними зонами лiнеаментiв i кiльцевими структурами.