Вплив умов космічного польоту на продуктивність рослин томатів та їх стійкість до вірусів - Міщенко, Л.Т.; Остапченко, Л.І.; Дуніч, А.А.; Данілова, О.І. (Доповіді НАН України, 2013)
Встановлено, що фактори космiчного польоту пiдвищують продуктивнiсть томатiв, концентрацiю каротиноїдiв у плодах (β-каротину та лiкопiну), що має велике значення для застосування цих рослин як продукту харчування космонавтiв у довготривалих космiчних мiсiях. Показано, що рослини, вирощенi з насiння, яке перебувало у космосi, бiльш стiйкi до iнфiкування вiрусами та характеризуються пiдвищеним вмiстом полiфенолiв.