Задача Неймана для рівняння Лапласа в зрізаному порожнинному еліпсоїді - Скрипка, В.І. (Доповіді НАН України, 2013)
Одержано точний розв’язок задачi Неймана про розподiл скалярного потенцiалу в зрiзаному порожнинному елiпсоїдi. Доведено регулярнiсть нескiнченної системи алгебраїчних рiвнянь, що виникають внаслiдок задоволення граничних умов. Дослiджено властивостi загального розв’язку i наведено рекомендацiї щодо його коректної числової реалiзацiї.