Непараметричний критерій однорідності двох вибірок на основі статистики включення - Ляшко, С.І.; Алєксєєнко, В.В.; Клюшин, Д.А. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглянуто нову непараметричну статистику, основану на порядкових статистиках, що вiдображає близькiсть двох вибiрок. Наведено алгоритм обчислення статистики. Побудовано критерiй однорiдностi двох вибiрок iз довiльним визначеним рiвнем значущостi.