Синтез спіро-2-(5-аміно-2,3-дигідро-3-оксопірол-4-іл)-1,3-диметилбензоімідазоліум хлоридів - Добриднєв, О.В.; Воловненко, Т.А.; Воловенко, Ю.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Взаємодiя 1,3-диметил-2,3-дигiдро-1H-бензо[d]iмiдазол-2-iлiденметил цiанiдiв з хлороангiдридами N-трифлуороацетильованих амiнокислот дозволяє отримати (3-цiано-2-оксо-3-гетарилпропiл)-2,2,2-трифлуороацетамiди, якi при зняттi трифтороацетильного захисту циклiзуються у вiдповiднi 2-(5-амiно-2,3-дигiдро-3-оксопiрол-4-iл)-1,3-диметилбензоiмiдазолiум хлориди.