Синтез, будова та червона люмінесценція KBi(WO₄)₂ : Pr³⁺ - Теребіленко, К.В.; Мірошніченко, М.Ю.; Баумер, В.Н.; Линник, Р.П.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2013)
Кристали нового подвiйного вольфрамату KBi(WO₄)₂ були вирощенi методом кристалiзацiї з розчинiв-розплавiв системи K−Bi−W−O. Сполука належить до моноклiнної сингонiї, просторова група C2/c з параметрами елементарної комiрки a = 1,08512(7), b = 1,05782(5), c = 0,76147(2) нм, β = 130,746(4)°, Z = 4 i має каркасну структуру типу шеєлiту. Аналiз спектрiв фотолюмiнесценцiї даної матрицi, легованої празеодимом (III), показує найвищу вiдносну iнтегральну iнтенсивнiсть червоної люмiнесценцiї для зразкiв з мiнiмальним мольним вмiстом активатора 0,2% мол.