Інтегрований меморіальний ресурс «Електронна бібліотека та архів В.І. Вернадського» - Лобузіна, К. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Розглянуто питання формування персональних електронних історико- культурних колекцій видатних особистостей. Викладено науково-методичні та технологічні рішення розроблені у Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського для побудови полідокументних електронних колекцій. Описано етапи створення та інтегрований пошуковий інтерфейс меморіального ресурсу «Електронна бібліотека та архів В.І. Вернадського», присвяченого 150-річчю від дня народження видатного вченого.