Деякі питання подальшого опублікування епістолярної спадщини академіка В.І. Вернадського в Україні - Новохатський, К. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Окреслено значення епістолярної спадщини В.І. Вернадського. Охарактеризовано видання його листування з українськими вченими. Обґрунтовано необхідність продовження його видання та визначено шляхи подальшого виявлення листів.