Рід та родинне оточення академіка Володимира Івановича Вернадського - Томазов, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті простежується родовід Вернадських, витоки якого сяга- ють козацьких часів. Саме з цього славного роду походить один з найзначніших учених ХХ ст. Володимир Іванович Вернадський. Вернадські породичалися з іншими відомими українськими родами — Константи- новичами, Старицькими, Короленками, Модзалевськими, серед яких було також чимало цікавих особистостей.