1917 рік у щоденникових записах В.І. Вернадського - Верстюк, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Розглядається щоденник В.І. Вернадського як джерело до вивчення революційних подій 1917 р. Аналізуються рефлексії ученого на суспільно-політичне життя Росії та України 1917 р.