Вплив І.В. Вернадського на формування світогляду засновника Української академії наук В.І. Вернадського - Іваненко, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Статтю присвячено висвітленню значення постаті видатного українського вченого-економіста й громадсько-політичного діяча І.В. Вернадського у процесі формування системи переконань і цінностей, етичних ідеалів і суспільно-політичних поглядів всесвітньо відомого вченого, засновника Української академії наук, академіка В.І. Вернадського.