До теореми Скитовича–Дармуа на a-адичних соленоїдах - Мазур, І.П. (Доповіді НАН України, 2013)
Нехай X — компактна зв’язна абелева група. Вiдомо, що iснують топологiчнi автоморфiзми αj, βj групи X та незалежнi випадковi величини ξ₁ та ξ₂ зi значеннями в X та розподiлами μ₁, μ₂ такими, що лiнiйнi форми L₁ = α₁ξ₁ + α₂ξ₂ та L₂ = β₁ξ₁ + β₂ξ₂ незалежнi, але μ₁ та μ₂ не є згортками гауссiвських та iдемпотентних розподiлiв. Доведено, що iснують компактнi зв’язнi абелевi групи X, якi мають таку властивiсть: iз незалежностi трьох лiнiйних форм вiд трьох незалежних випадкових величин зi значеннями в X випливає, що якнайменш один розподiл є iдемпотентним. Такими групами є деякi a-адичнi соленоїди.