Ітераційний підхід до мінімізації похибки числових методів другого порядку та їх застосування до аналізу нелінійних динамічних систем - Заяць, В.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Запропоновано iтерацiйний пiдхiд до мiнiмiзацiї похибки дискретизацiї числових методiв другого порядку, який грунтується на модифiкацiї методу трапецiй i встановленнi моменту часу, коли поправки явного i неявного методiв Ейлера мають однаковий внесок до поправки для наступної точки дискретизацiї динамiчної системи. Пiдтверджено доцiльнiсть його застосування до аналiзу нелiнiйних динамiчних систем коливної природи з високою добротнiстю та тривалими перехiдними процесами.