Концентраційна залежність фізичних властивостей розплаву NaF–LiF–NdF₃ - Булавін, Л.А.; Плевачук, Ю.О.; Склярчук, В.М.; Омельчук, А.О.; Файдюк, Н.В.; Савчук, Р.М.; Штаблавий, І.І.; Вус, В.М. (Доповіді НАН України, 2013)
У широкому температурному iнтервалi, включаючи температуру плавлення, дослiджено температурну залежнiсть в’язкостi та термоелектрорушiйної сили розплавiв NaF−LiF−NdF₃ евтектичного та перитектичного складу. Показано, що незначна змiна концентрацiї компонентiв iонної рiдинної системи приводить до iстотних змiн в’язкостi та термоелектрорушiйної сили.