Аналіз алельних варіантів гена фруктокінази двох інбредних ліній томата - Кочевенко, А.С.; Ферні, А.Р. (Доповіді НАН України, 2013)
Клоновано ген фруктокiнази iз вишневидної та звичайної форм культурного томата. Проведено порiвняльну характеристику нуклеотидної послiдовностi гена FRK3 та ензиматичних властивостей iзоформи фруктокiнази, що ним кодується, у двох лiнiях культурного томата. Аналiз рiвня транскриптiв FRK3 за допомогою нозерн-блот гiбридизацiї не виявив вiдмiнностей у типi експресiї гена для двох даних алелей.