Грід-технологія для завдань метрології - Ляшко, С.І.; Ляшко, В.С.; Неєежмаков, П.І.; Зуб, С.І.; Зуб, С.С. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглядаються рiзнi варiанти використання прилад-елемента IE в межах iснуючої грiд-технологiї при вирiшеннi завдань метрологiї, якi для своєї реалiзацiї потребують використання iнформацiйних технологiй. Показано, що грiд IE є оптимальним середовищем для ефективного розв’язання задач метрологiї, що вимагають найвищого рiвня безпеки при передачi, зберiганнi та обробцi даних вимiрювань. Розкриваються новi можливостi з вiдстежування результатiв вимiрювань та забезпечення високого рiвня надiйностi цих результатiв.