Амплітудно-фазові характеристики радіальних коливань тонкого п'єзокерамічного диска біля резонансів - Шульга, М.О.; Карлаш, В.Л. (Доповіді НАН України, 2013)
На прикладi вiдомої задачi про радiальнi коливання тонкої круглої п’єзокерамiчної пластини з суцiльними електродами дослiджуються амплiтудно-фазовi залежностi для радiальних змiщень, суми головних напружень i компонентiв повної провiдностi в околi резонансних i антирезонансних частот. Результати розрахункiв добре узгоджуються з експериментальними даними, отриманими за опрацьованою авторами новою методикою.