Створення наноструктурованої перлітної сталі шляхом легування заліза нанокомпозиційним порошком на основі нестехіометричного карбіду кремнію - Тимошенко, Я.Г.; Гадзира, М.П.; Гнесін, Г.Г.; Давидчук, Н.К.; Галямін, В.Б. (Доповіді НАН України, 2013)
Вивчено процеси формування композицiйних матерiалiв на основi залiза при використаннi синтезованих дисперсних порошкових продуктiв у системi SiC — Fe₂O₃ як лiгатури. Виявлено, що отриманi сплави мають структуру нанорозмiрного перлiту. Встановлено, що введення синтезованих дисперсних порошкових продуктiв у розплав залiза сприяє високому рiвню механiчних характеристик, зокрема, показника межi плинностi (1420–1790 МПа). Розглянуто вплив рiзних стадiй термiчної обробки на механiчнi характеристики створеного сплаву.