Модифікація радіаційно-індукованого цитогенетичного ефекту в лімфоцитах периферичної крові людини з використанням антиоксидантного вітамінного препарату - Шеметун, О.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено цитогенетичний ефект в опромiнених in vitro в дозi 1 Гр лiмфоцитах периферичної кровi людини при окремому культивуваннi та при дiї антиоксидантного вiтамiнного препарату “Веторон” (мiстить вiтамiни А, Е, С) в концентрацiї 40 мкг/мл. Встановлено, що застосування антиоксидантного вiтамiнного препарату перед опромiненням кровi забезпечує зниження радiацiйно-iндукованої частоти аберацiй хромосом в середньому на 49,55%.