Исследование колебаний в квазилинейных стохастических динамических системах с последействием - Ясинский, В.К.; Малык, И.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Досліджуються коливання в квазілінійних стохастичних системах з післядією і використання до конкретних задач. Обґрунтовано алгоритм переходу до системи в стандартній формі методом усереднення з малим параметром за наявністю «швидкого» часу.