Проблема предсказания структуры протеина: формализация с использованием кватернионов - Гуляницкий, Л.Ф.; Рудык, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто питання формалізації задачі прогнозування третинної структури протеїнів, що базується на НР-моделі Ділла. Вивчено тривимірні дискретні решітки і підходи до подання шляхів у них. Запропоновано і досліджено два варіанти кодування шляхів в решітках, один з яких базується на використанні апарату кватерніонів.