О задачах группового преследования при интегральных ограничениях на управления игроков. I - Саматов, Б.Т. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Вивчаються задачі групового переслідування для лінійних диференціальних ігор з інтегральними обмеженнями. При аналізі цих задач основним інструментом є метод розв’язувальних функцій Чикрія. Запропоновано конструкцію побудови розв’язувальної функції, що обгрунтовує правило паралельного зближення гравців, тобто П-стратегію для переслідувачів. Отримано нові достатні умови розв’язності для задач групового переслідування. Як приклад розглянуто два класи ігор: контрольний приклад Понтрягіна та групове переслідування з простим рухом гравців для випадку «l-упіймання».