О математическом моделировании трехмерного поля поперечных динамических смещений толстых упругих плит - Стоян, В.А.; Двирничук, К.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Досліджено динаміку пружної плити скінченних розмірів і товщини. Тривимірне поле поперечних динамічних зміщень плити будується як розв’язок двовимірних диференціальних рівнянь, параметрично залежних від поперечної координати. Розглянуто випадки дискретно- та неперервно-визначених початково-крайових умов, які задовольняються за середньоквадратичним критерієм. Описано особливості розв’язання поставлених задач в необмежених просторово-часових областях.