Стохастическая модель сообщающихся систем массового обслуживания с повторными вызовами и циклическим управлением в случайной среде - Зорин, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Побудовано математичну модель сполучених систем масового обслуговування за допомогою кібернетичного підходу. Конфліктні вхідні потоки першої системи та один із вхідних потоків другої системи формуються в синхронному марковському випадковому середовищі з кінцевою кількістю станів. Інший вхідний потік у другу систему утворений повторними вимогами, що поступають з першої системи. Переміщення вимоги з першої у другу систему вимагає випадкового часу. Обслуговування здійснюється в класі циклічних алгоритмів з фіксованим ритмом.