Оцінка впливу бюджетно-податкової політики на динаміку макроіндикаторів економіки України - Скрипниченко, М.І.; Лебеда, Т.Б.; Авксєнтьєв, М.Ю.; Сембер, С.В. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті зазначено актуальні проблеми оцінки впливу податкового регулювання на динаміку макропоказників економічного розвитку. Здійснено аналіз антикризового досвіду стосовно фіскальних механізмів макроекономічного регулювання та підходів до моделювання щодо оцінки впливу податкової політики на макроекономічну динаміку. Запропоновано методи моделювання і прогнозування динаміки макропоказників розвитку економіки України залежно від податкових та фінансових впливів та економетричну модель оцінки впливу рівня оподаткування на динаміку основних макроекономічних показників у рамках бюджетного процесу.