Дослідження реакцій 2-гетарил-2-(тетрагідро-2-фураніліден)ацетонітрилів з С-нуклеофілами - Мілохов, Д.С.; Хиля, О.В.; Туров, О.В.; Кіндер, Т.Д.; Воловенко, Ю.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Вивчено реакцiї 2-гетарил-2-(тетрагiдро-2-фуранiлiден)ацетонiтрилiв з метиленактивними сполуками як С-нуклеофiлами та запропоновано механiзм їх перебiгу. Розроблено новий препаративний метод отримання полiфункцiональних похiдних конденсованих цiанопiридинiв на основi рециклiзацiї продуктiв приєднання за Мiхаелем замiщених ацетонiтрилiв до 2-гетарил-2-(тетрагiдро-2-фуранiлiден)ацетонiтрилiв. Структуру синтезованих сполук дослiджено на основi даних ЯМР спектроскопiї.