Моделювання гауссових стаціонарних випадкових процесів з неперервним спектром - Пашко, А.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
У роботі досліджуються алгоритми побудови субгауссових моделей для гауссових стаціонарних випадкових процесів з неперервним спектром. Отримано оцінки для випадкових процесів з стандартними кореляційними функціями, що покращують існуючі. Побудовано алгоритми для моделювання випадкових процесів з заданими точністю і надійністю в різних функціональних просторах.