Система керування грід-завданнями віртуальної лабораторії, що ґрунтується на асинхронній обробці подій - Сальніков, А.О. (Проблеми програмування, 2012)
Розглянуто методики та засоби взаємодії віртуальних лабораторій з грід-інфраструктурами. Розроблена архітектура системи керування грід-завданнями віртуальної лабораторії, що грунтується на асинхронній обробці подій. Створено прототип сервісу, що реалізує запропоновану архітектуру з назвою MAGGIE – Main Architecture Gears for Grid Integrated Environment.