Комплексна система тестування взаємодії ресурсів у національній грід-інфраструктурі - Слюсар, Є.А. (Проблеми програмування, 2012)
Розглянуто існуючі підходи до тестування та моніторингу грід-ресурсів у глобальних грід-інфраструктурах та запропоновано власну архітектуру автоматизованої системи тестування грід-ресусрів, що включає в себе локальні, зовнішні та колективні тести. Реалізовано прототип такої системи для тестування ресурсів української національної грід-інфраструктури.