Оптимізація алгоритму побудови невід’ємної матричної факторизації у задачах обробки текстів природною мовою із використанням графічних процесорів - Марченко, О.О.; Кисенко, В.К.; Березань, І.О. (Проблеми програмування, 2012)
У роботі представлена реалізація алгоритму побудови невід’ємної матричної факторизації у задачах обробки текстів природноїю мовою із використанням графічних процесорів. Збільшення швидкодії досягається за рахунок використання паралельної архітектури сучасних графічних процесорів. Отримано значне прискорення початкового алгоритму (більш ніж на один порядок).