Пошук інваріантів U-Y- програм інтераційним алгоритмом над абсолютно вільними алгебрами данних - Максимець, О.М. (Проблеми програмування, 2012)
Розглядається проблема пошуку програмних інваріантів у програмах над вільними алгебрами даних. Для отримання більш релевантних результатів при верифікації програмного забезпечення сучасним «пруверам» необхідні інваріанти програм. Представлено реалізацію ітераційного алгоритму генерації інваріантів на абсолютно вільних алгебрах. Показано, що алгоритм генерує релевантні інваріанти для відповідної вільної алгебри.